Nyhetsbrev höst 2016

Vad har hänt under hösten... 

30/11 Hösttrevlig på vår gård, tack till er som kom, vi städade, fixade och fikade. Nu är vår gård extra fin. Vid städningen så sopade vi bort fimpar som kastats från balkonger och framför dörrar. Självklart är det ingen bra idé att kasta ut fimpar från sin balkong och inte heller framför entrédörrar. Det ska vara fint på vår gård :-) Vinnarna i frågesporten har fått sina priser, det var roliga och kluriga frågor. Bra jobbat ni som var med.

En ny skylt ska beställas så att alla förstår att i den gröna luckan vid soporna ska endast papperspåsar och matavfall kastas. Den "hemmagjorda" fungerar men det kommer en ny.

Staketet har börjat byggas och blir klart i november. Till våren kommer det ett bollplank. Hur staketet ska utformas mot 31:an, där det sneddas över gräsmattan, är ännu inte klart.

Kamerorna är uppe och inkopplade. Det inspelade materialet sparas i 14 dagar och sedan förstörs det. Händer något i garaget, så maila till info@kaptenbla.se, så kan vi se om något finns registrerat.

Vid December aviseringen av månadsavgiften kommer elförbrukningen att justeras. Alla medlemmar betalar ett förvalt belopp varje månad, en del får tillbaka och andra behöver betala mer - beroende på hur mycket el man förbrukat i sin lägenhet. Hur mycket som du betalar i förskott syns på din avi.

Extra stämman genomförd och stadegeändring gjord. Vilket betyder, inga suppleanter i styrelsen och man sitter i två perioder. Föreningen kan ta ut en avgift för att administrera andrahandsuthyrning.

Städningen av våra trappuppgångar och hissar har diskuterats med vår entrprenör Esplanad, då vi inte varit nöjda med utförandet. Föreningen har ett bra pris på städningen och att förändra nivån och intervaller kostar. Diskussioner pågår. Fönsterputsning av de stora glaspartierna vid dörrar mot gård och gata genomförs av en annan entreprenör och ingår inte i städavtalet med Esplanad.

Nytt avtal med Telia, vilket betyder att alla lägenheter får en ny router- den kommer att kunna hämtas vid förrådet i källaren. Tid kommer när vi fått leverans. Det nya avtalet innebär att det inte blir någon höjning av den avgift som betals via månadsaviseringen och det kollektiva bredbandet kommer att vara 100/100 mbit/s ( förr 100/10 Mbit/s), samma tv-paket som nu "Lagom" (vill man köpa mer - kontakta Telia) och nyhet är den nya trådlösa Routern.

Julgranen är beställd och Adventsfirandet blir det 27 november kl 17-18 på vår gård. Välkomna!

 

Hälsningar från Styrelsen Kapten Blå